Oldalak

2014. november 12.

Chilis édesburgonya-sárgarépa krémleves


Őszi színek, őszi ízek... harmóniában a természettel, kicsit csípős, keleties ízvilággal... 
Imádom!



Hozzávalók:

  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 10 g vaj
  • 1 cm darab gyömbér
  • darált chilipaprika
  • 1 csipet citromos bors
  • 150 ml kókusztej
  • 600 ml csirkealaplé
  • kókuszpehely(bioboltokban, Lidl, Aldi biorészlegén kapható)
  • kesudió, egyéb olajos magvak a szervírozáshoz


Elkészítés:

A répát és az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk, gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. 
A vajat és az olívaolajat felforrósítjuk egy lábosban, a felkarikázott hagymát átfuttatjuk rajta.  Rádobjuk a felkockázott édesburgonyát és répát, közepes tűzön kicsit körbesütjük őket. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, chilit darálunk hozzá, ezzel is sütjük 1 percig, majd sózzuk, kevés citromos borssal ízesítjük. Takarékon lefedve megpároljuk a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak, a csirkealaplével felöntjük, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. hozzáadjuk a kókusztejet, simára keverjük a levest és épphogy felforraljuk.

Pirított kókuszpehellyel, pirított kesudióval a legfinomabb, de egyéb magvakkal is meg lehet próbálni ízlés szerint.

A zöldségeket egyébként sütőben is megsüthetjük, ekkor egészben sütjük őket puhára, majd meghámozva, aprítva a hagymához adjuk, és ekkor ugye nem kell puhára párolni... a továbbiakban a recept szerint készítjük. Így sokkal teltebb ízű lesz a leves! Érdemes így is kipróbálni!

Jó étvágyat! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése