Oldalak

2014. július 28.

Ricotta jégkrém sárgabarackkal, pisztáciával




Még mindig nincs meg a fagylaltgép keverőlapátja, így időközben rájöttem, milyen jó móka a szilikon jégrémformában való fagyikészítés. Több előnye is van:
- nem kell folytatni a fagyigép lapátjának kutatását, és idegeskedni rajta, hogy nincs meg...
- nem kell új fagyigépet venni, családi kassza +15000,- Ft!!! :)
- gyors, ugyanis, ha nem főzött fagyialappal dolgozunk - bár kétségkívül azzal a legautentikusabb - pikkpakk elkészül az alap, hiszen csak turmixgépben összeállítjuk, és kanalazhatjuk is a jégkrémformába, majd kifagyasztjuk (ugyebár ezt a legnehezebb kivárni, mivel több órát vesz igénybe)
- és sorolhatnám... például, hogy a gyerekek is segíthetnek és hasonlók, dehát nálunk már nem ez a helyzet, hiszen vagy az uszodában vannak, vagy kiheverik az úszást, vagy vízilabdameccset néznek a tv-ben...

2014. július 23.

Levendulás sárgabarack jégkrém


35 fok, sárgabaracklekvár-főzés... nincs ennél kellemesebb nyár közepén, ugye? 
Na persze...
Ilyenkor egyetlen dolog vigasztalja az embert: milyen jó lesz télidőben a csörögéhez és a karácsonyi kalácshoz falatozni a baracklekvárt...