Oldalak

2015. június 7.

Kacsamell, sült spárga és balzsamecetes, karamellizált eper


Pont néztem, hogy csupa olyan bejegyzés kerül fel a blogra, amit van idő viszonylag normálisan  megfotózni... magyarul desszert, süti, nem csoda, hiszen bármi finomakat eszünk, az "éhes farkasok" nem tűrik, hogy a főétellel a kezemben rohangáljak evés előtt, megtalálni, hogy fotózzam le (pedig van már fotózós sarok is az étkezőben! :) )... na ezzel a kajával pedig végképp eljött a pillanat, hogy megfogadtam: főételt soha többet nem fotózgatok... pedig nem egy bonyolult étel, simán serpenyőben is elkészíthető... de lefotózni... no comment... aminek látszania kellene a fotón, az persze nem jön át... de mindegy, most higgyétek el nekem, hogy tényleg finom, de javaslom inkább kipróbálni! 
És ma grilleztünk... az év első grillezése, bár azt mindig megállapítjuk, hogy ránk férne egy normális grillező...
 Itt a szezon végén összepárosítottuk ezt a két finomságot az epret és a spárgát! Megérte! A szezonális dolgok általában remekül passzolnak egymáshoz, ez igaz az eper-spárga kombinációjára is. A kacsamell pedig nagyon jól állt ennek a párosnak, igazi nyáreleji hétvégi gasztronómiai élmény!


Hozzávalók:

személyenként: 
  • 1 kacsamell
  • 10-15 szál zsenge zöldspárga
  • eper
  • 1 kk méz, 1-2 kk nádcukor az eper édességétől függően
  • balzsamecet
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés: 

A spárgát megmossuk, ha zsenge, nem kell hámozni sem (márpedig ehhez a recepthez zsenge spárga jó! Vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd a grillrácson átpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon (2-3 perc).
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, leitatjuk róla a nedvességet. Félbevágjuk. a mézet és a nádcukrot  karamellizáljuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az epret, és átforgatjuk rajta. Balzsamecettel megcsepegtetjük.
A kacsamellet sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd a bőrét beirdaljuk. Forró serpenyőben vagy a grilltálcán a bőrével lefelé elkezdjük sütni. Pár perc után, amikor szép piros, átfordítjuk a másik oldalára, majd ha itt is színt kapott, betesszük 180 fokos előmelegített sütőben még 8 percig sütjük. Tálalás előtt pár percet pihentetjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése