Oldalak

2015. május 31.

Epres mandulás blondie - avagy gyereknap a javából


Kicsit pironkodva vallom be, hogy a srácokat nem igazán hatja meg a minőségi, magas kakaótartalmú, terület szelektált kézműves csokoládé... Oooooo.... De ez van egyelőre, kitartó munkám, és az idő majd biztosan megoldja ezt a kérdést :)
Egyik kedvencük az epres fehércsokis termékünk, úgyhogy ez a süti is az ő kedvükért készült a mai napon. Merthogy GYERMEKNAPON mi mást készítenénk, mint az ő kedvencüket! 
S mit ne mondjak, bár én "természetesen" full étcsoki párti vagyok, azért nem kell kétszer mondani, hogy nekiálljak ilyesmi kis édességeket gyártani. Kiválóan működik a kora nyári fanyar piros gyümölcsökkel, jelen esetben az eperrel, amit most is egy kis mandulaliszttel turbóztam, mert imádom, ahogy kicsit omlósabbá, kicsit marcipánossá teszi a gyümölcsös sütiket, és az íze is jól összejön az eperrel. Úgyhogy nem is kell ehhez gyereknek lenni, hogy térülve-fordulva, eperlekvár készítés közben betoljunk belőle jópár kockával!

2015. május 16.

Eper crumble joghurtfagyival


Eperszezon indul...! Végre-végre! Talán ezt az időszakot várjuk a legjobban mindannyian, az epren kívül nyílnak a virágok is, bodza, akác, a piacon harsogóan zöld zöldségek, spárga, spenót, brokkoli... A gyümölcsfáink levirágoztak, a fák tele vannak pici zöld szilvákkal és cseresznyékkel, előirányozva a következő finomságokat. Nyammm :)