Oldalak

2016. október 20.

Gránátalmás macaron



A macaron egy korábbi bejegyzésben már szerepel a blogon, akkor pisztáciás változatban készültek. Most is ezt a receptet használtam, annyi változtatással, hogy a gránátalma színvilága miatt került bele színező, céklapor formájában.

A töltelékre 2 variációban gondolkoztam, végül a lemon curd-höz hasonló alapkrém készült, némi fehér csokoládéval stabilizálva. Itt is egy korábbi receptemből indultam ki, csak a citrom helyett gránátalmalevet használtam. 

Macaron: hozzávalók és elkészítés megtalálható ebben a bejegyzésben

Gránátalmás töltelék:

  • 100 ml frissen préselt gránátalmalé (egy szép nagy gránátalma leve)
  • 70 g nádcukor
  • 4 tojássárgája
  • 90 g vaj
  • gránátalma magjai, amennyiben valaki szereti
  • 100 g fehércsokoládé (Callebaut Velvet white)

Elkészítése ugyanúgy indul, mint a citromkrém: a tojássárgákat egy tálban elhabarjuk, közben a gránátalma levét a cukorral forrásig melegítjük. Fokozatosan ráöntjük a tojásra, majd a lábosba visszaöntve lassú tűzön (akár gőz fölött) folyamatos keveréssel besűrítjük. A tűzről levéve több részletben hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat, teljes olvadásig keverjük. Majd jöhet a fehércsokoládé, ezt is teljesen homogénre keverjük. Langyosra hűtjük, majd betöltjük vele a macaronokat. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, fagyasztható!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése