A macaron egy korábbi bejegyzésben már szerepel a blogon, akkor pisztáciás változatban készültek. Most is ezt a receptet használtam, annyi változtatással, hogy a gránátalma színvilága miatt került bele színező, céklapor formájában.
A töltelékre 2 variációban gondolkoztam, végül a lemon curd-höz hasonló alapkrém készült, némi fehér csokoládéval stabilizálva. Itt is egy korábbi receptemből indultam ki, csak a citrom helyett gránátalmalevet használtam.
Macaron: hozzávalók és elkészítés megtalálható ebben a bejegyzésben.
Gránátalmás töltelék:
- 100 ml frissen préselt gránátalmalé (egy szép nagy gránátalma leve)
- 70 g nádcukor
- 4 tojássárgája
- 90 g vaj
- gránátalma magjai, amennyiben valaki szereti
- 100 g fehércsokoládé (Callebaut Velvet white)
Elkészítése ugyanúgy indul, mint a citromkrém: a tojássárgákat egy tálban elhabarjuk, közben a gránátalma levét a cukorral forrásig melegítjük. Fokozatosan ráöntjük a tojásra, majd a lábosba visszaöntve lassú tűzön (akár gőz fölött) folyamatos keveréssel besűrítjük. A tűzről levéve több részletben hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat, teljes olvadásig keverjük. Majd jöhet a fehércsokoládé, ezt is teljesen homogénre keverjük. Langyosra hűtjük, majd betöltjük vele a macaronokat. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, fagyasztható!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése