Oldalak

2017. szeptember 2.

Padlizsános zöldségragu grillezett halloumi sajttal


Kedvenc nyári zöldségragunk, melyet elég sokszor padlizsánnal és halloumi sajttal turbózok fel. De amíg a zöldségek kaphatóak a piacon, addig a kora ősz Jolly jokere lehet, egy finom vacsora erejéig mindenképp. Szándékosan nem lecsónak neveztem az ételt, fontos hogy a zöldségeket jól lepirítsuk és a paradicsomot tényleg csak a végén tegyük hozzá. Egyszerű, villámgyors!



Hozzávalók 2 személyre:

1 db padlizsán
1 fej fehérhagyma
1 zöldpaprika
1 kápia paprika
10-12 szem koktélparadicsom
1 ágacska rozmaring
6-8 levél bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1 csomag natúr halloumi sajt




Elkészítés: 

A hagymát apróra vágjuk, zöldségeket felkockázzuk, koktélparadicsomot elfelezzük. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, közepes lángon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a padlizsánt, szintén közepes lángon majdnem puhára sütjük. Jöhet a kétféle paprika, kicsit ezt is összesütjük a padlizsánnal. A legvégén hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, de ezzel már csak épphogy átforgatjuk. Végül rászórjuk a felaprított fűszernövényeket.
A halloumi sajtot felszeleteljük, majd grillen vagy serpenyőben 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A padlizsános zöldségekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése